شبکه های اجتماعی ما:
انواع مراکز حمایت از استارت آپ ‌ها

انواع مراکز حمایت از استارت آپ ‌ها

یکی از مهم‌ترین گروه‌هایی که در اتمسفر استارت آپی فعالیت می‌کنند، مراکزی هستند که وظیفه حمایت از استارت آپ ‌ها را به عهده دارند. این مراکز با حمایت از استارت آپ ها به آن‌ها کمک می‌کنند تا رشد کنند و مسیر را برای آن‌ها هموار می‌کنند. اما این مراکز، هرکدام به شکل خاص خود وارد این عرصه می‌شوند و در شکل حمایت از استارت‌آپ‌ها شرایط مختلفی دارند.

به همین خاطر، شناخت انواع این مراکز، می‌تواند به شما کمک کند تا با انتخاب مجموعه‌ای که برای استارت‌آپ شما مناسب‌تر است، به روند رشد استارت آپ خود سرعت دهید.

مراکز حمایت از استارت آپ ‌ها چند دسته‌اند؟

به طور کلی، می‌توان این مراکز حمایتی را به ۵ دسته تقسیم کرد:

  • شتاب‌دهنده‌ها (Accelerators)
  • مراکز رشد (Incubators)
  • استارت‌آپ استودیوها (Startup Studios)
  • سرمایه گذاران فرشته (Angel Investors)
  • سرمایه گذاران خطرپذیر (Venture Capitals)

این مراکز، هرچند شبیه یکدیگر به نظر می‌رسند، اما تفاوت‌های عمده‌ای با هم دارند و رفتارها و نحوه حمایت و سرمایه‌گذاری متفاوتی با یکدیگر دارند. مراکزی نیز وجود دارند که به صورت تلفیقی از چند نوع این مراکز فعالیت می‌کنند. این مراکز هیبرید (Hybrid) نام دارند.

شتاب‌دهنده‌ ها چطور از استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کنند؟

هدف اصلی شتاب‌دهنده‌ها حمایت از استارت‌آپ‌ها و کسب درآمد از آنان است. شتاب‌دهنده‌ها‌ معمولا از استارت‌آپ‌هایی که در مراحل اولیه‌ رشد خود هستند، حمایت می‌کنند و به رشد آن‌ها شتاب می‌دهند. شتاب‌دهنده‌ها معمولا با توحه به استراتژی، Business Model و محصول اولیه (MVP) استارت‌آپ‌ها، ظرفیت آن‌ها را می‌سنجند و از بین آن‌ها، استارت‌آپ‌هایی که مستعدتر برای رشد و درآمدزایی هستند را انتخاب می‌کنند.

همچنین بخوانید  سرمایه‌گذاران! استارتاپ‌ها! این پنج‌اصل را فراموش نکنید!

معمولا دوره‌های حمایتی شتاب‌دهنده‌ها کوتاه مدت و در دوره‌های زمانی خاصی هستند و تلاش می‌کنند استارت‌آپ به سرعت رشد کند و سهم قابل قبولی از بازار را در اختیار بگیرد.

حمایت شتاب دهنده‌ها از استارت‌آپ‌ها بیشتر شامل تامین مالی و برنامه‌های آموزشی و مشاوره (منتورینگ) می‌شود.

مراکز رشد چه نقشی در حمایت از استارت آپ ها دارند؟

مراکز رشد معمولا زیر نظر دانشگاه‌ها و مراکز دولتی اداره می‌شوند. این مراکز، معمولا از استارت‌آپ‌هایی در مرحله ایده حمایت می‌کنند. دوره حمایت در مراکز رشد، نسبت به شتاب‌دهنده‌ها طولانی‌تر است و گاهی تا ۵ سال یا حتی بیشتر نیز ادامه پیدا می‌کند. این حمایت طولانی مدت باعث می‌شود، استارت‌آپ‌هایی که با مراکز رشد همکاری می‌کنند تا مدتی نسبتا طولانی، فشار زیادی برای درآمدزایی بالا احساس نکنند. با این حال این مراکز نیز مانند شتاب‌دهنده‌ها سعی می‌کنند به کمک تامین مالی و امکانات آموزشی و منتورینگ به رشد استارت‌آپ‌ها کمک کنند.

حمایت از استارت آپ ها در مراکز رشد معمولا از مرحله ایده شروع می شود

استارت آپ استودیو جیست و چه تفاوتی با شتاب دهنده دارد؟

استارت آپ استودیوها کارخانه ساخت استارت آپ هستند. به همین دلیل است که گاهی با نام کارخانه استارت آپ (StartUp Factory) نیز شناخته می‌شوند، در واقع، استارت‌آپ استودیوها برخلاف شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد، خودشان ایده دارند و با جمع کردن تیم مناسب برای ایده‌های خود، استارت‌آپ راه اندازی می‌کنند.

هدف استارت آپ استودیوها، بنیان‌گذاری تعداد زیادی استارت آپ موفق است. این مراکز به عنوان هم‌بنیان‌گذار سوم نیز شناخته می‌شوند. (به این دلیل که استارت‌آپ‌های مشهور معمولا دو هم بنیان گذار دارند.) حمایت استارت‌آپ استودیوها از استارت‌ آپ‌ها هم کوتاه‌مدت و هم بلندمدت است. دوره حمایت استارت‌آپ استودیو از استارت‌آپ‌ها بین ۴ تا ۷ سال است.

همچنین بخوانید  پنج نکته‌ی حقوقی که سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در یک استارتاپ باید بدانند

سرمایه‌گذاران فرشته چه کسانی هستند؟

سرمایه گذاران فرشته معمولا سرمایه‌گذارهای شخصی هستند که در زمان شروع کار استارت‌آپ‌ها (که بیشتر به سرمایه و تامین مالی احتیاج دارند) سرمایه‌گذاری اندکی روی استارت‌آپ می‌کنند و در ازای آن سهام کوچکی دریافت می‌کنند. معمولا در زمان آغاز کار استارت آپ‌ها سرمایه‌گذاران کمی حاضر به تامین مالی استارت‌آپ می‌شوند. به همین دلیل به این سرمایه‌گذاران، فرشته می‌گویند.

سرمایه‌گذارهای خطرپذیر

سرمایه‌گذارهای خطرپذیر، معمولا در مراحل اولیه استارت‌آپ روی آن سرمایه گذاری می‌کنند. آنها سعی می‌کنندُ استارت‌آپ‌هایی را که به نظر می‌توانند در آینده قدرتمند و سودده باشند، انتخاب می‌کنند. با این حال، این کار ریسک بالایی برای آن‌ها دارد، زیرا بسیاری از استارت‌آپ‌ها در نهایت موفق نمی‌شوند. آن‌ها در ازای سرمایه‌گذاری خود، مالک بخشی از سهام استارت‌آپ می‌شوند.

 جمع بندی

همان‌طور که دیدید، مجموعه‌های مختلفی با شرایط مختلف، برای حمایت از استارت آپ ‌ها فعالیت می‌کنند. شما با شناخت مرکزی که مناسب شماست، می‌توانید بهترین راه را برای سرعت دادن به رشد استارت آپ خود پیدا کنید.

شرکت توسعه زیرساخت فن‌‏آوری‌‏های نوین ارزش، با بهره‏‌گیری از کارشناسان متخصص در حوزه کسب وکار، IT و مالی به دنبال توسعه فعالیت‏‌های جاری و شناسایی فرصت‏‌های سرمایه‏‌گذاری جدید در حوزه‏‌های مدیریت شهری، حمل و نقل هوشمند، سلامت دیجیتال، فین تک، سرگرمی، معدن و صنایع معدنی است. اگر احساس می‌کنید نوین ارزش می‌تواند بستر مناسبی برای رشد ایده استارت‌آپی شما باشد، با پرکردن این فرم با ما در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
نوین ارزش
مطالب مرتبط
چگونه سرمایه گذاری کنیم

چگونه سرمایه‌گذاری کنیم

۱. افق زمانی در سرمایه‌گذاری، دوره یا زمانی است که فرد انتظار دارد سرمایه‌گذاری را تا زمانی که نیاز به پس‌گرفتن پول باشد، ادامه دهد.