همزمان با برگزاری مهمترین رویداد صنعت فولاد ایران در کیش، سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۱ و نمایشگاه بینالمللی فولاد، از دو محصول دانشبنیان مجموعه نوآوری و شتابدهنده «نوینارزش» در حوزه حملونقل هوشمند رونمایی شد.
روزنامه دنیای اقتصاد، در گزارشی از این برنامه نوشته است: «سامانههای هوشمند بارپرداخت و آیبار بسیاری از مشکلات صاحبان بار عمده و واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی کشور را حل میکنند و سرعت اجرای فرآیندهای عملیات آنان را افزایش میدهد، بهعلاوه میتوانند در بخشهای سیاستگذاری، حاکمیت، بانکها و ارائهکنندههای خدمات حملونقل بار سنگین کشور مورد استفاده قرار بگیرند.
ایجاد زیرساختی برای تامین مالی زنجیره تامین صاحبان عمده بار
بنابر این گزارش یکی از دغدغههای مهم صاحبان عمدهی بار برای مدیریت زنجیرهی تامین، پرداخت هزینههای آن است؛ هزینههایی همچون خرید مواد اولیه و هزینه کرایه بار. این مساله، صاحبان بار را بر آن داشته تا از اعتبارات بانکی بهره گیرند.
اما چالش جدی بانک برای تامین اعتبار صاحبان بار، نبود زیرساختی کارآمد برای تصدیق عملیات آنها در هزینهکردِ اعتبارات تخصیص یافته است. یعنی بانکها فعلا ابزار کنترلی در مسیر پرداخت اعتباری ندارند تا روشن کند این اعتبار چگونه برای هزینه زنجیره تامین صاحبان عمده بار به کار رفته است.
دنیای اقتصاد نوشته: «سامانه پرداخت لجستیک «بارپرداخت» زیرساختی فراهم کرده است که با آن بانکها میتوانند برای صاحبان عمده بار خط اعتباری بسازند تا پساز اطمینان از عملیات تحویل بار به مقصد و تخلیه و تسویه کرایه، وجه کرایه بار مستقیما از محل اعتبار تخصیصیافته به راننده پرداخت شود. سپس، در چارچوب قرارداد اعتباری با صاحب بار، اعتبار تخصیص دادهشده تسویه میشود.»
کاهش هزینههای عملیات حمل صاحبان عمده بار
بنابر گزارش دنیای اقتصاد، در ایران نسبت هزینههای حملونقل به قیمت تمامشدهی محصول، بهطور میانگین برای همه صنایع، چیزی حدود ۱۱درصد است، حال آنکه میانگین جهانی این نسبت حدود ششدرصد است. با این حساب موضوع کنترل هزینههای حمل ونقل در حوزه تولید در ایران بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.
در افزایش هزینههای حمل در ایران، آنچه تاثیرگذار است؛ سفرهای یکسر خالی و تاثیر آن بر کرایه بار، پیشبردن فرآیندهای حمل بهصورت غیرسیستمی و نبود زیرساختی مناسب برای پایش وضعیت سفارشها و نیز ذینفعان حمل است.
حالا بار پرداخت تلاش کرده از دو طریق مستقیم و غیرمستقیم هزینه های عملیات حمل را برای صاحبان بار کاهش دهد؛ یکی از راه مستقیم با دسترسی به طیف وسیعی از رانندگان و حذف بارهای یک سر خالی و دیگری بهشکل غیرمستقیم با حذف و سامانهمندکردن فرآیندهای دستی و کاهش هزینههای سازمانی مدیریت عملیات حمل.
زیرساختی برای ارتقای شفافیت در برداشت از معادن
پترومتالز، وبسایت اخبار و تحلیلهای حوزه انرژی و فلزات، هم مینویسد یکی از چالشهای مهم صاحبان معادن، نبود زیرساختی بهینه برای پایش، ارزیابی و کنترل عملکرد ذینفعان در بهرهبرداری و برداشت از معادن است. این معضل، هم زمینه را برای استحصال و برداشتهای غیرمجاز از معادن فراهم میآورد و هم آسیبهای جدی و جبرانناپذیری به زیستبوم مناطق مورد بهرهبرداری میزند.
این پایگاه خبری افزوده: در راه حل این مشکل، « استفاده از راهکارهای حملونقل مبتنی بر فناوری میتواند به توانمندکردن صاحبان معادن در کنترل منابع معادن، پایش و مدیریت مستمر ذینفعان کمک زیادی کند.
از همینرو است که سامانه مدیریت عملیات حمل «آی بار» ضمن نظم دادن به عملیات لجستیک، یکپارچهسازی تعاملات میان ذینفعان حمل(اعم از صاحبان بار، شرکتهای باربری و رانندگان) و نیز افزایش کارایی در زنجیرهی ارزش حملونقل بار، میتواند با چنین زیرساخت یکپارچه و شفافی مدیریت کارآمد معادن را ممکن کند.
خدمترسانی به فعالیتهای بورسی
بهگزارش دنیای اقتصاد با توجه به تجربه اجرایی موفق آیبار در حوزهی «مدیریت یکپارچه عملیات حمل کالا»، برای ارتقای عملکرد شرکت بورس کالایی ایران در زمینه مدیریت یکپارچه عملیات حمل، نظارت بر فرآیند تحویل کالا و نظم بخشی به فرآیند اعلان بار فروشندگان کالا ظرفیت مناسبی در آی بار وجود دارد. آیبار آمادگی دارد تا تجربیاتش را با آن شرکت به اشتراک گذارد.
به منظور آشنایی بیشتر می توانید به آدرس barpardakht.com مراجعه فرمایید.