شبکه های اجتماعی ما:
اینترنت اشیا چیست؟

همه‌چیز درباره اینترنت اشیاء

اینترنت اشیا یاIOT  در واقع ارتباط میلیارد‌ها دستگاه فیزیکی در سراسر دنیا به اینترنت است که همه توان گردآوری و اشتراک اطلاعات را دارند. با وجود چیپ‌های کامپیوتری و شبکه بی‌سیم مرتبط‌کردن هر وسیله‌ای به کوچکی یک قرص تا بزرگی هواپیما در این شبکه بدون دخالت انسان امکان‌پذیر است. ارتباط اشیا با یکدیگر از طریق تعبیه سنسور یا چیپ‌های باعث هوشمندشدن وسایل شده و آن‌ها را توانا می‌سازد تا اطلاعات مورد نیاز را از محیط پیرامونش گرفته و از طریق اتصال به شبکه  آن‌ها را در یک محیط ابری ذخیره کنند تا این اطلاعات در آن جا پردازش‌ شده و بر این اساس فرمان یا دستور لازم به پلتفرم مربوطه صادر شود.

برای مثال از طریق اینترنت اشیا مایکروفر شما هوشمند می‌شود و می‌تواند غذا را در مدت زمان لازم بپزد یا خوردو شما می‌تواند با استفاده از سنسورهای پیچیده اشیاء سر راه را تشخیص دهد یا با استفاده از گجت‌های پوشیدنی هوشمند ضربان قلب و شمار گام‌های آدمی را در روز شمارش‌شده و بر اساس این اطلاعات برنامه ورزشی متناسب با سبک زندگی فرد به او پیشنهاد می‌شود . امروزه توپ‌های فوتبال با بهره از اینترنت اشیاء می‌توانند قدرت و سرعت پرتاب را حساب کرده و با ثبت این آمار در اپلیکیشن از آن‌ها در تمرینات آتی استفاده کرد.

 

اینترنت اشیا چگونه کار می‌کند ؟

اطلاعات دریافتی از دستگاه‌ها و لوازمی که از طریق سنسورها به پلتفرم اینترنت اشیا متصل شده‌اند گردآوری شده و آنالیز می‌شوند تا اطلاعات ارزشمند و مورد نیاز پلتفرم را برای اجرای دستورات لازم یک‌پارچه کنند.

پلتفرم‌های قدرت‌مند اینترنت اشیا می‌توانند تعیین کنند چه اطلاعاتی موردنیاز است و کدام‌یک را بایستی نادیده گرفت. به طورکلی از این اطلاعات می‌توان برای یافتن الگوها، ارائه توصیه یا تشخیص مشکلات احتمالی استفاده کرد.

اینترنت اشیا چیست؟

مثلا اگر کارخانه خودروسازی دارید و می‌خواهید بدانید کدام یک از گزینه‌های اختیاری (مانند صندلی‌های چرمی یا چرخ‌های آلومینیومی) بیش‌تر طرف‌دار دارد ؟ با کمک اینترنت اشیا شما می‌توانید :

  1. با تعبیه سنسور در شوروم‌ها متوجه شوید که کدام بخش بیشتر مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته و زمان بیش‌تری را در آن‌جا صرف کرده‌اند.
  2. با بررسی عمیق داده‌های فروش می‌توانید متوجه شوید کدام محصول فروش سریع‌تری داشته است.
  3. با هم‌ترازکردن داده‌های فروش و زنجیره تامین مطمئن شوید که هیچ‌گاه انبار شما خالی از قطعات محبوب و پر طرفدار نخواهد شد.
همچنین بخوانید  مراکز خلاق و نوآوری چیست و چه می‌کنند؟

 

اطلاعات دریافتی از پلتفرم اینترنت اشیا به شما کمک می کند تا تصمیمات سریع‌تری بگیرید که قطعا باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه خواهد شد . همچنین آنالیز اطلاعات دریافتی باعث بهینه تر شدن فرآیند پردازش می شود .به طوریکه شما می توانید بسیاری از کارهای وقت گیر ،تکراری و یا حتی خطرناک را به صورت خودکار انجام دهید .

  • مدیریت ناوگان

استفاده از اینترنت اشیا باعث ایجاد پیشرفت عظیمی در مدیریت ناوگان شهری شده است .

کامیون ها با استفاده از اینترنت اشیا به وسیله اندازه گیری وزن ، ردیابی و چندین سنسور یکپارچه

می شوند . و با جمع آوری این دیتا در یک سیستم ذخیره ابری از آن بهره برداری های مختلفی می شود  مانند:

  • نظارت بر موقعیت مکانی ناوگان در زمان واقعی
  • ردیابی وزن/حجم محموله ای که ناوگان حمل می کند
  • آمار عملکرد کامیون ها مانند سوخت و مسافت پیموده شده
  • ردیابی وضعیت ترافیک در جاده
  • مدیریت مسیر
  • مدیریت زمان و راننده
  • ماشین های برخط

در این روش ماشین ها از طریق اینترنت اشیا به کمک شبکه ای به یکدیگر  و سیستم حمل ونقل عمومی متصل می شوند.

این ارتباط باعث تسهیل در انتقال سریع داده ها و بهبود کیفیت ارتباط بین وسائط نقلیه می شود.

بر اساس نوع ارتباط وسیله نقلیه با دیگر اشیا این ارتباط به چهار بخش تقسیم می شود که شامل

  • ارتباط وسیله با وسیله : در این روش داده ها عمدتاً اطلاعات مربوط به مکان، سرعت و پویایی را شامل می شوند . این نوع اتصال به جلوگیری از تصادفات کمک می کند و به وسایل نقلیه اضطراری مانند آمبولانس ها و کامیون های آتش نشانی اجازه می دهد تا به راحتی در ترافیک حرکت کنند.
  • ارتباط وسیله با زیر ساخت: این نوع ارتباط شامل چراغ های راهنمایی، خط کشی ها و باجه های عوارضی است.این ارتباط به طور کلی جریان ترافیک روان را تسهیل می کند و از صف های طولانی در باجه های عوارض یا پمپ بنزین جلوگیری می کند.
  • ارتباط وسیله با عابران: از طریق استفاده از برنامه تلفن همراه، عابر پیاده می تواند به شبکه متصل شود. عابر پیاده می تواند از این برنامه برای مکان یابی تاکسی های مجاور و نظارت بر مدت زمان تخمینی رسیدن به مقصد استفاده کند . آنها همچنین می توانند با سیستم پیاده روی عابر پیاده ارتباط برقرار کنند و علائم راهنمایی و رانندگی را برای عبور امن از جاده تغییر دهند.
  • ارتباط وسیله با شبکه : سامانه حمل و نقل هوشمند (ITM) و بخش پیش بینی آب و هوا نیز می‌توانند با شبکه ارتباط برقرار کنند تا به رانندگان در مورد تغییر شرایط آب‌وهوایی یا تصادف در جاده هشدار دهند. افزون‌بر وسیله نقلیه را می‌توان با گوشی‌های هوشمند به هم متصل کرد. به این ترتیب راننده می‌تواند هنگام رانندگی از دستورات صوتی برای کار با سیستم موسیقی و GPS خودرو استفاده کند.
همچنین بخوانید  همه‌چیز درباره‌ی‌ کلین‌شیت

 

  • سیستم تعمیر و نگهداری خودرو:

تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌شده از شگفت‌انگیزترین ویژگی خودروهایی است که با  اینترنت اشیا کار می‌کنند . حسگرهای تعبیه‌شده در اجزای مختلف خودرو داده‌ها را گرد آورد و در یک پلتفرم به اشتراک می‌گذارند. سپس این داده‌ها از سوی الگوریتمی پردازش می‌شوند که می‌تواند نتایج هر جزء را بر اساس عملکرد آن تحلیل کند.

سیستم تعمیر و نگهداری خودرو IoT همچنین به فرد کمک می کند تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از خرابی ناگهانی قطعات خودرو انجام دهد. درست مانند نشانگرهای داشبورد یک وسیله نقلیه، این سیستم به راننده در مورد نقص های احتمالی هشدار می دهد. تمام این هشدارها به تلفن همراه راننده حتی قبل از اینکه مشکلی رخ دهد ارسال می شود و این به راننده کمک می کند تا اقدام مقتضی و مقرون به صرفه را در زمان مناسب انجام دهد تا از خرابی قطعات در حین رانندگی جلوگیری شود.

قابلیت‌های تعمیر و نگهداری پیش‌بینی شده را می‌توان برای یک وسیله نقلیه فردی و همچنین برای یک ناوگان پیاده‌سازی کرد. برای وسایل نقلیه باربری که روزها قبل از رسیدن به مقصد سفر می کنند این قابلیت می تواند یک ضرورت باشد. با استفاده از سیستم تعمیر و نگهداری خودرو، فرد می تواند عملکرد وسیله نقلیه خود را تایید کرده و قطعات خودرو را قبل از خراب شدن تعمیر کند.

 

  • وسایل نقلیه خودران

وسایل نقلیه خودران یک موضوع داغ در میان خودروسازان است. خودروسازان مختلف در تلاشند تا یک خودروی کاملاً خودمختار بسازند که تمام عملکردهای رانندگی را از راننده به عهده بگیرد. با وجود اینکه پیشرفت‌هایی در این زمینه انجام شده است، یک وسیله نقلیه کاملاً مستقل هنوز در حال توسعه است.

همچنین بخوانید  ان اف تی (NFT) چیست و چگونه شما را ثروتمند می‌کند؟

با این حال، وسایل نقلیه نیمه خودران به کمک اینترنت اشیا  تا حدی به رانندگان در رانندگی، ترمز، پارک و تغییر خط کمک می کنند. ماشین‌های نیمه‌خودران در لحظه تصمیم می گیرند که چگونه خودرو را کنترل ‌کنند تا از تصادف جلوگیری کرده و بار کاری راننده را کاهش دهند. در کنار سنسورها و دوربین‌های مختلف، خودروها با سیستم‌های اینترنت اشیا ادغام می‌شوند تا خطای انسانی را کاهش دهند و رانندگی راحت‌تر و ایمن‌تر را تجربه کنند.

 

  • سیستم سرگرمی و تلماتیک

قابلیت‌های وای‌فای داخل خودرو با اتصال 4G LTE، ویژگی‌های تله‌ماتیک را برای خودروهای مبتنی بر اینترنت اشیا فعال کرده است. تله‌ماتیک به انتقال طولانی داده‌های رایانه‌ای اشاره دارد. با استفاده از تله‌ماتیک، صاحب خودرو می تواند دید کاملی بر روی خودراش و حتی مکان‌های دوردست داشته باشد.

از طریق داشبورد مجهز به گوشی هوشمند، مالکان خودرو می توانند همیشه از امنیت، نظارت و ایمنی خودرو اطمینان حاصل کنند. سنسورها و دوربین های خارجی وضعیت خودرو را ردیابی می کنند و داده ها را به یک برنامه تلفن همراه ارسال می کنند. اگر کسی بخواهد به زور وارد خودرو شود بدون اینکه دسترسی مناسبی داشته باشد، سیستم تله‌ماتیک به همراه سیستم هشدار بی‌درنگ زنگ هشدار را در گوشی هوشمند مالک به صدا در می‌آورد. ماشین هوشمند مجهز به اینترنت اشیا همچنین در مواقع اضطراری بلافاصله با سازمانهای مربوطه مانند اورژانس یا آتش نشانی تماس می گیرد.

قابلیت‌های Wi-Fi همچنین باعث ایجاد سیستم‌های سرگرمی هوشمند در کنار سایر ویژگی‌های خودروهای هوشمند شده است. مالکان می توانند تجهیزات مختلفی مانند سیستم موسیقی و جی پی اس را در خودرو با گوشی هوشمند خود متصل کرده و از راه دور با آنها کار کنند. در حال حاضر اپلیکیشن های داخلی و شخص ثالث مختلفی وجود دارد که فرد می تواند از آنها برای اتصال وسیله نقلیه خود به موبایل استفاده کند.

دسترسی به فرمان صوتی در این برنامه به فرد امکان می دهد موسیقی مورد علاقه خود  یا ویدیویی را پخش کند، یا حتی بدون بلند کردن انگشت خود تماسی را پاسخگو باشد. سیستم GPS و GNSS در سیستم‌های سرگرمی اطلاعات ناوبری و اطلاعات جامع در مورد پمپ‌های بنزین، رستوران‌ها و سایر نقاط مورد علاقه اطراف را ارائه می‌دهد.

اشتراک گذاری:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
نوین ارزش
مطالب مرتبط
چگونه سرمایه گذاری کنیم

چگونه سرمایه‌گذاری کنیم

۱. افق زمانی در سرمایه‌گذاری، دوره یا زمانی است که فرد انتظار دارد سرمایه‌گذاری را تا زمانی که نیاز به پس‌گرفتن پول باشد، ادامه دهد.